Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
SosyalBilgiDepoAnasayfaGaleriLatest imagesAramaGiriş yapKayıt Ol
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» 2009-2010 YILI 8. SINIFLAR T.C. İNKILAP TARİHİ DERSİ BEP YILLIK PLANI
BAKLAVA Icon_minitimeC.tesi 10 Kas. 2012, 12:07 tarafından atk111

» CUMA NAMAZI NASIL KILDIRILIR?
BAKLAVA Icon_minitimePaz 04 Eyl. 2011, 12:02 tarafından SBÖ

» liquid fish oil benefits
BAKLAVA Icon_minitimeSalı 02 Ağus. 2011, 10:39 tarafından Misafir

» LALE, ALLAH'I SİMGELER NİÇİN?
BAKLAVA Icon_minitimePtsi 04 Tem. 2011, 09:25 tarafından SBÖ

» SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN KADROYA GEÇİŞİ İÇİN İLGİLİ DİLEKÇE BURDA!
BAKLAVA Icon_minitimeSalı 07 Haz. 2011, 06:25 tarafından SBÖ

» MÜFETTİŞLERİN İSTEDİĞİ ŞÖK TOPLANTISI TUTANAĞI ÇİZELGESİ 2009-2010
BAKLAVA Icon_minitimeÇarş. 18 Mayıs 2011, 18:58 tarafından 06fatih06

» KAN TAHLİLİ YAPTIRDINIZ YORUMLAMASINI İSTİYORSUNUZ? BUYRUN!
BAKLAVA Icon_minitimePerş. 10 Mart 2011, 15:19 tarafından SBÖ

» OSMANLI PADİŞAHLARININ KABİRLERİNİN HANGİSİ, HANGİ İLİMİZDE Mİ?
BAKLAVA Icon_minitimeC.tesi 05 Mart 2011, 15:51 tarafından SBÖ

» HZ. MUHAMMED (SAV) HAYATI - KRONOLOJİK OLARAK -
BAKLAVA Icon_minitimeSalı 15 Şub. 2011, 00:19 tarafından SBÖ

» HZ. PEYGAMBERİMİZ DOĞDUĞUNDA MEYDANA GELEN MUCİZELER!
BAKLAVA Icon_minitimeSalı 15 Şub. 2011, 00:05 tarafından SBÖ

» TÜRKLERDE VE OSMANLIDA ARMA GELENEĞİ
BAKLAVA Icon_minitimeC.tesi 22 Ocak 2011, 12:22 tarafından merien

» YİNE DİZİ YOLUYLA TARİHİMİZE SALDIRI!-MUHTEŞEM YÜZYIL
BAKLAVA Icon_minitimePaz 09 Ocak 2011, 11:52 tarafından SBÖ

» ANADOLU LİSELERİNE ÖĞRETMEN ALIMI - 2010
BAKLAVA Icon_minitimeCuma 24 Ara. 2010, 13:25 tarafından SBÖ

» Coğrafya 9.Sınıf Harita Bilgisi-Sunular
BAKLAVA Icon_minitimeSalı 02 Kas. 2010, 10:16 tarafından SBÖ

» sana geliyorum mevlana
BAKLAVA Icon_minitimePtsi 25 Ekim 2010, 16:20 tarafından büşraavcıoğlu

» ÖĞRETMEN NOT DEFTERİ RESMEN KALDIRILDI!
BAKLAVA Icon_minitimePerş. 07 Ekim 2010, 08:10 tarafından SBÖ

» OKULLARIMIZDA OLMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARINDAN BAZISI!
BAKLAVA Icon_minitimeC.tesi 18 Eyl. 2010, 06:51 tarafından SBÖ

» MEMURLARA VERİLEN ÇOK ÖNEMLİ 58 SOSYAL HAK!
BAKLAVA Icon_minitimePtsi 13 Eyl. 2010, 08:50 tarafından SBÖ

» OY KULLANMA KLAVUZU - RESİMLİ ANLATIMI
BAKLAVA Icon_minitimeC.tesi 11 Eyl. 2010, 08:17 tarafından SBÖ

» MADDE MADDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ - 2010
BAKLAVA Icon_minitimeÇarş. 08 Eyl. 2010, 15:16 tarafından SBÖ

Seçme Makaleler
Galeri
BAKLAVA Empty

 

 BAKLAVA

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
fatma.ç

fatma.ç


Yaş : 28
Nerelisiniz? : trabzonlu
Kadın
Kayıt tarihi : 12/12/07
Mesaj Sayısı : 268
Puanlar : 18267

BAKLAVA Empty
MesajKonu: BAKLAVA   BAKLAVA Icon_minitimeÇarş. 07 Nis. 2010, 12:16

BAKLAVA 01baklava
malzemeler:

  1. şerbeti:

    • 5 su bardağı şeker
    • 3,5 su bardağı su
    • yarım limonun suyu
  • hamuru:

    • 4 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 100g erimiş tereyağı
    • 1 yumurta
  • içi:
    • 250g dövülmüş ceviz
  • ayrıca:

    • 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
    • 150g eritilmiş kızgın tereyağı
  • hazırlanması:

    1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur
    yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya
    ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın.
    kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her
    küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına
    bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine
    nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

    2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen
    tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir
    grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip
    üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine
    serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en
    üste serin.

    3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine -
    her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında
    üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun.
    şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5
    saat sonra servis yapın.


    bu yemek tariflerine baktığımda baklavanın eksik olduğunu fark ettim ve hemen ekledim yapılışı zor olan fakat yenmesi çok güzel olan bir tatlı
    yapmaya çalışanlara kolay gelsin
    yapamayanlar artık bir tatlıcıda yesin
    herkese afiyet olsun Smile
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    SBÖ
    Site Emektarı
    SBÖ


    Nerelisiniz? : Sivas+Trabzon
    Erkek
    Kayıt tarihi : 30/09/07
    Mesaj Sayısı : 2147
    Puanlar : 18785

    BAKLAVA Empty
    MesajKonu: Geri: BAKLAVA   BAKLAVA Icon_minitimeÇarş. 07 Nis. 2010, 16:25

    hımm.. güzel bir paylaşım Smile
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://vadii.yetkin-forum.com
    fatma.ç

    fatma.ç


    Yaş : 28
    Nerelisiniz? : trabzonlu
    Kadın
    Kayıt tarihi : 12/12/07
    Mesaj Sayısı : 268
    Puanlar : 18267

    BAKLAVA Empty
    MesajKonu: Geri: BAKLAVA   BAKLAVA Icon_minitimeÇarş. 07 Nis. 2010, 17:27

    hocam annemler yapıyordu aklıma geldi bende paylaştım Smile
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    BAKLAVA
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
     :: ÖNCE SAĞLIK! :: YEMEK TARİFLERİ-
    Buraya geçin: