fatma.ç
Yaş : 28 Nerelisiniz? : trabzonlu Kayıt tarihi : 12/12/07 Mesaj Sayısı : 268 Puanlar : 18297
| Konu: PATLICAN MUSAKKA TARİFİ Cuma 16 Nis. 2010, 20:02 | |
| Patlıcan Musakka TarifiMalzemeler;
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
- 3 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Karabiber
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2 su bardağı su
- Bol sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı;Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir. | |
|