Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
SosyalBilgiDepoAnasayfaGaleriLatest imagesAramaGiriş yapKayıt Ol
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» 2009-2010 YILI 8. SINIFLAR T.C. İNKILAP TARİHİ DERSİ BEP YILLIK PLANI
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeC.tesi 10 Kas. 2012, 12:07 tarafından atk111

» CUMA NAMAZI NASIL KILDIRILIR?
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePaz 04 Eyl. 2011, 12:02 tarafından SBÖ

» liquid fish oil benefits
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeSalı 02 Ağus. 2011, 10:39 tarafından Misafir

» LALE, ALLAH'I SİMGELER NİÇİN?
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePtsi 04 Tem. 2011, 09:25 tarafından SBÖ

» SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN KADROYA GEÇİŞİ İÇİN İLGİLİ DİLEKÇE BURDA!
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeSalı 07 Haz. 2011, 06:25 tarafından SBÖ

» MÜFETTİŞLERİN İSTEDİĞİ ŞÖK TOPLANTISI TUTANAĞI ÇİZELGESİ 2009-2010
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeÇarş. 18 Mayıs 2011, 18:58 tarafından 06fatih06

» KAN TAHLİLİ YAPTIRDINIZ YORUMLAMASINI İSTİYORSUNUZ? BUYRUN!
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePerş. 10 Mart 2011, 15:19 tarafından SBÖ

» OSMANLI PADİŞAHLARININ KABİRLERİNİN HANGİSİ, HANGİ İLİMİZDE Mİ?
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeC.tesi 05 Mart 2011, 15:51 tarafından SBÖ

» HZ. MUHAMMED (SAV) HAYATI - KRONOLOJİK OLARAK -
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeSalı 15 Şub. 2011, 00:19 tarafından SBÖ

» HZ. PEYGAMBERİMİZ DOĞDUĞUNDA MEYDANA GELEN MUCİZELER!
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeSalı 15 Şub. 2011, 00:05 tarafından SBÖ

» TÜRKLERDE VE OSMANLIDA ARMA GELENEĞİ
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeC.tesi 22 Ocak 2011, 12:22 tarafından merien

» YİNE DİZİ YOLUYLA TARİHİMİZE SALDIRI!-MUHTEŞEM YÜZYIL
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePaz 09 Ocak 2011, 11:52 tarafından SBÖ

» ANADOLU LİSELERİNE ÖĞRETMEN ALIMI - 2010
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeCuma 24 Ara. 2010, 13:25 tarafından SBÖ

» Coğrafya 9.Sınıf Harita Bilgisi-Sunular
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeSalı 02 Kas. 2010, 10:16 tarafından SBÖ

» sana geliyorum mevlana
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePtsi 25 Ekim 2010, 16:20 tarafından büşraavcıoğlu

» ÖĞRETMEN NOT DEFTERİ RESMEN KALDIRILDI!
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePerş. 07 Ekim 2010, 08:10 tarafından SBÖ

» OKULLARIMIZDA OLMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARINDAN BAZISI!
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeC.tesi 18 Eyl. 2010, 06:51 tarafından SBÖ

» MEMURLARA VERİLEN ÇOK ÖNEMLİ 58 SOSYAL HAK!
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimePtsi 13 Eyl. 2010, 08:50 tarafından SBÖ

» OY KULLANMA KLAVUZU - RESİMLİ ANLATIMI
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeC.tesi 11 Eyl. 2010, 08:17 tarafından SBÖ

» MADDE MADDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ - 2010
"FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeÇarş. 08 Eyl. 2010, 15:16 tarafından SBÖ

Seçme Makaleler
Galeri
"FARKLISIN!" YAFTASI Empty

 

 "FARKLISIN!" YAFTASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SBÖ
Site Emektarı
SBÖ


Nerelisiniz? : Sivas+Trabzon
Erkek
Kayıt tarihi : 30/09/07
Mesaj Sayısı : 2147
Puanlar : 18785

"FARKLISIN!" YAFTASI Empty
MesajKonu: "FARKLISIN!" YAFTASI   "FARKLISIN!" YAFTASI Icon_minitimeÇarş. 22 Nis. 2009, 13:24

Verdiği kararları gerçek bir bilinçle veremiyordu. Karar verirken kararlaştırdığı konuda derinlemesine düşünüp, gözlemler yapmadan, aceleyle karar veriyordu. Peki bunun temel nedeni ya da nedenleri neler olabilirdir? Bu konuyu daha önceleri de düşündüğü oluyordu. O an için, ırsi olduğu, yaşadığı yerin karakteristik özelliklerine bağladığı, dolayısıyla da ani kararlar verdiği, ani davranışlar sergilediği içindi bunun cevabı. Ancak düşünce havuzunda biraz daha yüzmeye çalıştığında, bir kısım, rahatsız edici de olsa, evet bir kısım yosun kümesini (özeleştirileri) sunmaktan geri duramıyordu. Karar verdiği konudaki gerçek niyetinin ne olduğunun bilincinde değildi. Bir başka açıdan söylenecek olursa, her ne konuda bir düşünceye, niyete sahipse onun hakkında o anlık kafi geleceğine inanıyordu. Ancak bu düşünceleri pratiğe döktüğünde olayların ummadığı kertelere yön değiştirdiğini, değişik bir aksiyon sergilediğini görüyordu. Çoğu kez ona, derinlerde pek anlam ifade etmeyen şeyleri, sırf başkalarını memnun etmek, küçük düşürmemek için yapmaya karar veriyordu. Daha sonra da yaptığı şeylerin kendisi için anlamsız, banal olduğunu idrak edince pişmanlık duyuyordu. Diğer taraftan bu pişmanlık, beraberinde ya karşılıklı düşünce çatışmasını ya tekrarını ya da 'özür dileme' eylemini icra etmesini zorunlu kılıyor veya onu o yöne sürüklüyordu.

Özür dilemek.
Hem kendisinden hem de karşısındakinden.
Onu, iki kelimelik aşılması zor engel olarak telakki ediyordu. Evet, tek bir duyumluk 'Hayır' diyebilmek ne kadar zor ve güçse 'özür dilerim' şeklindeki bu, tonluk sözcük külçesini dile getirmek de o kadar zordu.
Neden zordu, kime zordu, onu zorlaştıran etmenlerin destekçileri nelerdi? Daha bir o kadar soru yumağı.
Nedendir bilinmez, cesaretlenmişti. Özür dilemek neden zor olsundu ki! İnsandan hiçbir şey eksiltmeyen fakat yerine göre insana maddi, manevi çok farklı değerler kazandıran bir eylem.
Ama n'oluyor, sanki biraz önceki insanla şimdiki farklı idi. Gerçekten farklı mı idi? Yoksa farklılaşmaya yüz tutmuş farklılık kurbanı, 'farklısın' yaftasının baş mimarı mı?... 'eğer' diyordu. Eğer, özür dilemek zorunda kalan kişi, o insana karşı hata işlemişse, onu gerçekten kırmışsa, vakıa maddi manevi zararlara düçar bırakmışsa ve bunu telafinin yollarını arıyor, dileyeceği istirham dolu özürle yaptığı bu kabahati bir nebze de olsa unutturacağına, ters yüz edeceğine inanıyor ama duygularını faaliyete geçirmekte zorlanıyorsa.
Eğer, özür dilemek zorunda kalan kişi, özür dilenmesi istenilen kişiye hiçbir diyet borcu olmadığı, ona karşı isteyerek veya istemeyerek bir kusur işlemediği, buna yeltenmediği halde gerek bulunduğu çevre tarafından gerekse de muşarun ileyhin kendi suçunu, hatalarını zeytin yağı timsali kamuflaj etmeye çalıştığını aşikarane görüyorsa.
Bu küçük iki mansumane eylemden ötürü yani özür dilemek ve müsebbiplerinden dolayı, hayatının pek çekilmez bir hal aldığını görüyordu. Belki yarası dahi yoktu. Dolayısıyla gocunmasına neden de yoktu. Fakat olayın düşünce boyutunun kendisini yıprattığı da alenen ortadaydı. N' oluyor? Evet evet cesaret adlı keskin kılıcı tekrar kuşanmıştı. Akabinde de düşünce falsolarını bombardıman halinde gönderdi: 'Sadece bir insan! Diyerek devam etti. İrili ufaklı şeyleri göz ardı ederek, 'erkeklik bende kalsın' aldatmacasına kapılarak, önemsiz diye addederek kendisinden taviz verip de ilerisini göremeyen, daha sonraları bunun davranış veya sözsel paspasçısı durumuna düşen insan çoğunluğunun dışındaki kişi ya da sayılı kişicikler.
İşte beş parmakla sayılabilecek kadar, toplumda aç yer kaplayan bu kişiler. Evet bunlar için özür dilemek çok zordu. Onlar bunu kendileri için 'Haklı olarak tükürdüğünü haksızcasına yalamamış olmak' şeklinde addederler ve bundan ister istemez nefret ederler.'
Sözlerine, düşünüş şelalesinden daneler göndermeye, hafif bir iç çekişten sonra, devam etti. Biliyordu ki, bu karşı çıkışlı tavırlar da o malum 'farklısın' yaftasını alınlarında yapıştırılmış olarak görmelerine / görmesine neden olacaktı. Bunun akabinde de ya bulunduğu çevre ondan ya da o bulunduğu çevreden belki sessiz ve derinden belki de aleni olarak uzaklaşacaktı. Bu gözlenen, çevreden uşaklaşma, belki de kendi kendisini zorunlu tehcir, beraberinde mutsuzluğu, üzüntüyü de koşturacaktı. Ancak kendisine olan güvenini, dolu dolu bir nefes aldıktan sonra gökyüzünde hafif hafif belirmeye başlayan yıldıklara bakarak tazeledi. Sonrasında da 'Yaptığı, söylediği göründüğü ve davrandığı şeylerle sana yarar yerine zarar vermekten, sıkıntı vermekten, huzursuzluk oluşturmaktan kısacası kalbini ve gönlünü karartmaktan başka hiçbir işe yaramayan insan veya insan kılıklı yaratıklarla bir arada olmuşun ya da olmamışın, tek başına kalmışın öyle ki, dünyada yekta düşmüşün ne fark eder?!' diye mırıldanarak hala yıldızlara baka duruyordu.
Sonra Sanırım' dedi. Sanırım bir şeyler biliyorum, en azından öğrenmeye başlıyorum. Beni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendim olarak kalabilmek gayreti içerisinde çırpınabilmenin güçlüğü.
Biliyorum artık dünyanın en zor savaşını vermenin ne olduğunu ve başlatmış olduğum bu savaşın artık hiç bitmeyeceğini!' derken gözlerinden tane tane yaşlar bırakıyor, yalnızlığın verdiği sızı içini ürpertiyor lakin nedense bir önceki gününden, saatinden, hatta anından daha güçlü, kendinden emin, geleceğe umutla bakabilen coşkulu bir kişiliğinin şahlandığını görüyordu. İşte böyle bir huzur içerisinde adına uyku denilen geçici ölüm fezasına kendisini bıraktı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://vadii.yetkin-forum.com
 
"FARKLISIN!" YAFTASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: GİRİŞ :: Makalelerim-
Buraya geçin: